top of page

Ansvarlighed i alle
aspekter. 

Hos Hansen Textile stræber vi efter bæredygtighed ved at implementere ansvarlige praksisser, der tager hensyn til både miljø- og sociale aspekter. Vi har en holistisk tilgang til vores produktion og tænker ansvarlighed ind i alle led.

 

Vores mål er at hjælpe dig med at træffe databaserede valg og skabe produkter, der matcher din brands værdier og ønsker.

Med andre ord, uanset hvor langt du er på din rejse mod en mere ansvarlig produktion, er vi klar til at hjælpe dig videre.

Vi tror på, at ved at samarbejde kan vi skabe en mere bæredygtig fremtid for tekstilindustrien. Derfor arbejder vi tæt sammen med vores partnere og leverandører for at sikre, at vores produkter produceres på en ansvarlig måde, der tager hensyn til både mennesker og planeten.

IMG_1685.JPG

certificeringer 

Vi tror på at sporbarhed og certificeringer er vejen frem mod en mere ansvarlig produktion. 

Vi er derfor både GOTS, GRS og OEKO-TEX® Standard 100 certificeret. Certificeringerne sikrer at produkter produceret af Hansen Textile er produceret på en ansvarlig måde, med sporbarhed igennem hele produktionskæden, fra fiber til endeligt produkt. 

GOTS logo.png

GOTS
(Global Organic Textile standart)

GRS 
(Global Recycled Standart)

Oeko_tex_-_umbrella_brand_-_11_2022.svg.png

OEKO-TEX® Standart 100
produkt klasse 1&2

49% af bomulden i vores produktion er genanvendt. 

Hos Hansen Textile har vi arbejdet med genanvendte fibre i de seneste 15 år.

Genanvendt bomuld udgør hele 49% af den bomuld, vi bruger.

Den genanvendte bomuld er OEKO-TEX® standard 100 Class 2 og GRS certificeret. 

For at sikre gennemsigtighed i vores produktionsprocesser bruger vi HIGG MSI, en global platform udviklet af Sustainable Apparel Coalition (SAC) til at måle og dokumentere miljøpåvirkningen af vores produkter.

HIGG Index bruger ensartede målemetoder til at måle miljøpåvirkninger på tværs af tekstiler og kvaliteter og certificeringer.

Ved at bruge HIGG Index ønsker vi at dokumentere og kommunikere vores produkts påvirkning på miljøet, og samtidig sætte os mål for at reducere miljøpåvirkningen yderligere i fremtiden. Værktøjet hjælper os også med at vejlede vores kunder til at træffe informerede valg om produktionsmetoder til indfarvning og specifikke komponenter, når de køber vores produkter.

HIGG MSI

Ansvarlige Materialer
 

Vi fokuserer på slidstyrke og holdbarhed, hvilket er tydeligt i vores materialevalg. Da vores fokusområde er jersey og basic produkter, er det vigtigt for os at sikre, at vores materialer opfylder vores høje standarder for holdbarhed. Dette hjælper med at reducere den miljømæssige påvirkning per brugsgang og sikre, at vores produkter har en lang levetid.

Vi bestræber os på at bruge materialer med den lavest mulige miljøbelastning og går målrettet efter holdbare kvaliteter, så vores produkter kan bruges igen og igen. Vi bruger så mange genanvendte materialer som muligt i vores produktion, uden at gå på kompromis med produktets kvalitet. Hvis det er nødvendigt, tilsætter vi jomfrumaterialer til vores genanvendte materialer for at opnå den ønskede holdbarhed.

På den måde er vores produktionsmetoder både bæredygtige og funktionelle.

 

Genanvendt bomuld uden brug af farve, kemi eller vand. 

Pre-consumer genanvendt bomuld,  er overskudsmateriale fra tekstilproduktionen, før det når forbrugerne. Disse materialer kan være rester fra klipning af stof, overskudsmateriale fra produktionen af tøj eller tekstilaffald fra forskellige stadier af produktionsprocessen. I stedet for at smide disse materialer væk, kan de genanvendes og bruges til at producere nye produkter. Pre-consumer genanvendt bomuld skæres ned til små fibre og disse fibre kan bruges til at lave nye tråde og stoffer. Genanvendelse af disse materialer reducerer behovet for at producere nye materialer og mindsker affaldsmængden. Der bliver hverken benyttet vand, farve eller kemi denne process. 

Økologisk bomuld

Økologisk bomuld er bomuld, der er dyrket uden brug af syntetiske kemikalier, pesticider eller genmodificerede organismer (GMO'er).

Dette bidrager til at reducere miljøpåvirkningen og beskytte biodiversiteten. Økologisk bomuld kræver også mindre vand end konventionel bomuld og bidrager til at reducere vandforbruget i landbrugsproduktionen. 

Økologisk uld

Vi benytter os af ansvarligt produceret uld i produktionen af strømper, og basisvarer og børnetøj. Vi kan tilbyde GOTS certificeret uld der sikrer vores og jeres kunder uldvare uden skadelig kemi. 

Genanvendt Polyester

Genanvendt polyester er en type af polyesterstof, der er fremstillet af genanvendt plastik, såsom flasker og emballage. Plastikaffaldet gennemgår en proces, hvor det omdannes til små flager eller pellets, som derefter kan bruges til at fremstille genanvendt polyester. Genanvendt bidrager til at reducere mængden af plastikaffald, der ender i lossepladser og oceaner. Det kræver også mindre energi og ressourcer at fremstille genanvendt polyester end at fremstille nyt polyester fra råolie.

Ecovero viscose

Kort fortalt er ECOVERO™ viskose på en mere bæredygtige måde. De træfibre, som indgår i ECOVERO™ fra Lenzing, er certificeret bæredygtige. Træmassen til ECOVERO™ kan komme fra FSC eller PEFC certificeret skovbrug, og bliver produceret i et lukket system.  Lenzing har dokumenteret, at de producerer ECOVERO™ materialerne med op mod 50% mindre vand og energiforbrug end konventionel viskose produceres.

Vi vil gøre det bedre. 

Vores stærke partnerskab med vores hovedleverandører i Istanbul, Tyrkiet, sikrer et tæt overblik over produktionsanlægget og arbejdsmiljøet efterfulgt af daglig kommunikation og månedlige besøg.

Gennem dette partnerskab samarbejder vi om genbrugsinnovationer og udfordrer hinanden til at gøre det bedre. 

 

Hansen Textile er medlem af amfori BSCI (Business Social Compliance Initiative). Amfori BSCI er en international medlemsorganisation, der samler detailhandlere, importører, nationale sammenslutninger og mærker for at overvåge og forbedre de sociale og juridiske rammer for handel og at støtte social overholdelse inden for globale forsyningskæder. Som medlem følger Hansen Textile amfori BSCI Code of Conducts 11 principper, der spænder fra rimelig aflønning til ingen børnearbejde.

Vores certifikater er din sikkerhed. 

Grønt oekotex logo
Amfori Logo

Flere spørgsmål? 

bottom of page