top of page
Colorfull recycled rib socks with glitter

Ansvarlighed i alle
aspekter. 

Hos Hansen Textile stræber vi efter bæredygtighed ved at implementere ansvarlige praksisser, der tager hensyn til både miljø- og sociale aspekter. Vi har en holistisk tilgang til vores produktion og tænker ansvarlighed ind i alle led.

 

Vores mål er at hjælpe dig med at træffe databaserede valg og skabe produkter, der matcher dine brands værdier og ønsker.

Med andre ord, uanset hvor langt du er på din rejse mod en mere ansvarlig produktion, er vi klar til at hjælpe dig videre. Vi tilbyder bæredygtige tekstiler, herunder genbrugstekstiler, der alle er mærket med OEKO-TEX Standard 100. Denne standard sikrer, at slutproduktet og alle dets komponenter lever op til strenge krav om kemiindhold og er fri for skadelige stoffer.

Vi tror på, at ved at samarbejde kan vi skabe en mere bæredygtig fremtid for tekstilindustrien. Derfor arbejder vi tæt sammen med vores partnere og leverandører for at sikre, at vores produkter produceres på en ansvarlig måde, der tager hensyn til både mennesker og planeten.

Vores ansvarlighedsmål

vedvarende energi hos vores største producenter inden 2 år

Reducere brugen af konventionelle materialer til 0%

Kun benytte os af monomaterialer til pakning af produkter

Vi vil øge brugen af recycled materialer til minimum 80%

Vi benytter kun transport på vej

Benytte bio-baseret polyester kommercielt indenfor 2 år

49% af bomulden i vores produktion er genanvendt. 

Hos Hansen Textile har vi arbejdet med genanvendte fibre i de seneste 15 år. Det startede med, at de kun udgjorde 5% af den bomuld, vi brugte, men i dag udgør genanvendt bomuld, som stammer fra fraklip fra tøjproduktion i 2021, hele 49% af den bomuld, vi bruger.

Det genanvendte materiale er affald fra produktionen af tøj, der er blevet indsamlet inden salg til forbrugerne.

CO2-REGNSKAB GENNEM
HIGG-INDEKSET

For at sikre gennemsigtighed i vores produktionsprocesser bruger vi HIGG Index, som er en global platform udviklet af Sustainable Apparel Coalition (SAC) til at måle og dokumentere miljøpåvirkningen af vores produkter. HIGG Index bruger ensartede målemetoder til at måle og dele miljøpåvirkninger på tværs af tekstilmærker.

Hos Hansen Textile anvender vi HIGG Product Module Tool til at beregne vand- og kulstofbesparelserne for vores primære produkter og sammenligne dem med andre tekstilprodukter og materialer.

Vores beregninger har et cradle-to-cradle fokus, hvilket betyder, at vi tager højde for påvirkningen af hele produktets livscyklus, fra råvareudvinding til dets afslutning. Det skal dog nævnes, at vores hovedfokus og målinger er baseret på data fra processen frem til det færdige produkt.

Data fra efterfølgende faser, herunder brug og bortskaffelse, er baseret på gennemsnitlige standarddata.

Ved at bruge HIGG Index ønsker vi at dokumentere og kommunikere vores produkts påvirkning på miljøet, og samtidig sætte os mål for at reducere miljøpåvirkningen yderligere i fremtiden. Værktøjet hjælper os også med at vejlede vores kunder til at træffe informerede valg om produktionsmetoder til indfarvning og specifikke komponenter, når de køber vores produkter.

En bunke af genanvendt bomuld

Ansvarlige Materialer
 

Vi fokuserer på slidstyrke og holdbarhed, hvilket er tydeligt i vores materialevalg. Da vores fokusområde er jersey og basic produkter, er det vigtigt for os at sikre, at vores materialer opfylder vores høje standarder for holdbarhed. Dette hjælper med at reducere den miljømæssige påvirkning per brugsgang og sikre, at vores produkter har en lang levetid.

Vi bestræber os på at bruge materialer med den lavest mulige miljøbelastning og går målrettet efter holdbare kvaliteter, så vores produkter kan bruges igen og igen. Vi bruger så mange genanvendte materialer som muligt i vores produktion, uden at gå på kompromis med produktets kvalitet. Hvis det er nødvendigt, tilsætter vi jomfrumaterialer til vores genanvendte materialer for at opnå den ønskede holdbarhed.

På den måde er vores produktionsmetoder både bæredygtige og funktionelle.

 

Genanvendt bomuld uden brug af farve, kemi eller vand. 

Pre-consumer genanvendt bomuld,  er overskudsmateriale fra tekstilproduktionen, før det når forbrugerne. Disse materialer kan være rester fra klipning af stof, overskudsmateriale fra produktionen af tøj eller tekstilaffald fra forskellige stadier af produktionsprocessen. I stedet for at smide disse materialer væk, kan de genanvendes og bruges til at producere nye produkter. Pre-consumer genanvendt bomuld skæres ned til små fibre og disse fibre kan bruges til at lave nye tråde og stoffer. Genanvendelse af disse materialer reducerer behovet for at producere nye materialer og mindsker affaldsmængden. Der bliver hverken benyttet vand, farve eller kemi denne process. 

Genanvendelse af polyester
økologisk bomuld

Økologisk bomuld

Økologisk bomuld er bomuld, der er dyrket uden brug af syntetiske kemikalier, pesticider eller genmodificerede organismer (GMO'er).

Dette bidrager til at reducere miljøpåvirkningen og beskytte biodiversiteten. Økologisk bomuld kræver også mindre vand end konventionel bomuld og bidrager til at reducere vandforbruget i landbrugsproduktionen. 

Økologisk uld

Vi benytter os af ansvarligt produceret uld i produktionen af strømper, og basisvarer og børnetøj. Vi kan tilbyde GOTS certificeret uld der sikrer vores og jeres kunder uldvare uden skadelig kemi. 

Grønne træer og solskin

Genanvendt Polyester

Genanvendt polyester er en type af polyesterstof, der er fremstillet af genanvendt plastik, såsom flasker og emballage. Plastikaffaldet gennemgår en proces, hvor det omdannes til små flager eller pellets, som derefter kan bruges til at fremstille genanvendt polyester. Genanvendt bidrager til at reducere mængden af plastikaffald, der ender i lossepladser og oceaner. Det kræver også mindre energi og ressourcer at fremstille genanvendt polyester end at fremstille nyt polyester fra råolie.

Ecovero viscose

Kort fortalt er ECOVERO™ viskose på en mere bæredygtige måde. De træfibre, som indgår i ECOVERO™ fra Lenzing, er certificeret bæredygtige. Træmassen til ECOVERO™ kan komme fra FSC eller PEFC certificeret skovbrug, og bliver produceret i et lukket system.  Lenzing har dokumenteret, at de producerer ECOVERO™ materialerne med op mod 50% mindre vand og energiforbrug end konventionel viskose produceres.

Pet flasker

Vi vil gøre det bedre. 

Vores stærke partnerskab med vores hovedleverandører i Istanbul, Tyrkiet, sikrer et tæt overblik over produktionsanlægget og arbejdsmiljøet efterfulgt af daglig kommunikation og månedlige besøg. Gennem dette partnerskab samarbejder vi om genbrugsinnovationer og udfordrer hinanden til at gøre det bedre. 

 

Hansen Textile er medlem af amfori BSCI (Business Social Compliance Initiative). Amfori BSCI er en international medlemsorganisation, der samler detailhandlere, importører, nationale sammenslutninger og mærker for at overvåge og forbedre de sociale og juridiske rammer for handel og at støtte social overholdelse inden for globale forsyningskæder. Som medlem følger Hansen Textile amfori BSCI Code of Conducts 11 principper, der spænder fra rimelig aflønning til ingen børnearbejde.

Vores certifikater er din sikkerhed. 

Grønt oekotex logo
Amfori Logo

Flere spørgsmål? 

bottom of page